onsdag 21. mars 2012

Franske makroner :)



 
 INGREDIENSER: 
240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehviter (fra store egg)
Noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver 


GANACHE (SMØRKREM)
Romtemperert smør
Ønsket smak, for eksempel kakaopulver, lemon curd,
syltetøy uten biter, frisk fruktpuré eller lignende
Evt. sukker eller honning etter smak 


FREMGANGSMÅTE:
(40 små makroner eller 10 store) 

Forvarm stekeovnen til 140 grader. 
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern.
Sikt det sammen med melis i en bolle.  Stivpisk eggehvitene. 
Rør sammen den stivpiskede eggehviten med mandel- og melisblandingen
ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende.

Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig.
Evt. farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du skal bruke. Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et stekebrett kledd med bakepapir.
La det være 3 cm avstand mellom dem. 
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. 

De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, legg et stekebrett under stekebrettet med makronene.
Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre. 

La makronene hvile på en rist etter steking. 
Fyll med smørkrem med ønsket smak. 

For at makronene skal utvikle mest mulig smak,
kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

 


- Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar